tarihinde yayınlandı 11 Yorum

Sitemin banlı olup olmadığını nasıl anlarım

Merhaba arkadaşlar…

Bugün ki makalemde webmasterler için bazen kabusa dönüşen google tarafından adsense konusunda banlanmak. Makaleme başlamadan önce google arama yani organik ban ve google adsense banlarını karıştırmamanız konusunda dikkat etmeniz açısında söylüyorum, ikisi farklı şeyler.

Google arama, yani google organik hit tarafından banlanmak çok zor iş. Bazı sitelerin birebir kopyalarını yayınlamadığınız sürece google arama sonuçlarında içeriğiniz ne olursa olsun görüntülenirsiniz.

Gelelim Adsense tarafından ban olayına. Adsense tarafından banlanmanın bir çok sebebi olabilir.

Bunlardan bazıları:
– Telif hakkı (full program, full film siteleri vb.)
– Kopya içerik
– Yetişkinlere özel içerik yayınlamak
– Sahte tıklama (Eğer Adsense hesabınız sahte tıklama sonucu kapanırsa bir daha açılmaz.)

Yukarıdaki sebeplerden dolayı adsense hesabınız kapanabilir. Eğer sahte tıklama sonucu kapanırsa işiniz zor. Çünkü itiraz formu doldurup gönderseniz bile adsense’den alacağınız cevap şu şekilde olur. “Uzmanlarımız tarafından hazırlanan algoritmalar sitenizin sahte tıklama aldığını tespit etmiştir. Kendi yaptığımız algoritmalara güvenmek zorundayız.” gibi algoritma ne derse o olur şeklinde sizi terslercesine bir cevap alırsınız. Lakin bu durum adsense hesabını daha yeni açmış kişiler için geçerlidir.

Eğer uzun zamandır bir adsense hesabına sahipseniz ve sitenizde düzgün olarak kullandıysanız herhangi bir sahte tıklama durumunda adsense ekibinden uyarı mail’i alırsınız ve sahte tıklamaların iptali işlemini gerçekleştirerek sıkıntıdan kurtulabilirsiniz.

Diğer durumlar için (kopya içerik, yetişkinlere özel içerik, telif hakkı vb.) bu durumları ortadan kaldırdıktan sonra başvurunuzu yenilemeniz sonrasında herhangi bir sorun olmazsa adsense hesabınız verilir.

Eğer adsense hesabınız banlanırsa bunu gelen mail ile anlarsınız peki adsense tarafından siteniz banlanmışsa…?

Şimdi sitenizin adsense tarafından banlanıp banlanmadığını kontrol etmeniz için 3 adet sorgulama sitesi linki vereceğim. O sitelerden sitenizin adsense tarafından “ban” sorgusunu yapabilirsiniz.

İşte Adsense ban sorgulama siteleri…

Adsense banAdsense banAdsense ban

tarihinde yayınlandı

Cufon Dönüşüm Gecikmesi Sorunu – Cufon Gecikme Sorununun Çözümü

Cufon hataBir çok web tasarımcının vazgeçemediği font dönüştürme scripti olan ‘ Cufon font replacement ‘ kimi zaman anlamsız hatalar vermektedir.Artıklarının fazlalığının yanında bazen ufak hatalar verebilmektedir ve bu durum gerçekten kimi zaman can sıkıcı olmaktadır.Bu yazımızda sizlere Cufon dönüşüm gecikmesi sorununun çözümünü anlatacağız.Öncelikle Cufon Font Replacement uygulamasının sorun yaratmasında ki en büyük etkenin tarayıcı farklılıkları olduğunu bilmekte yarar vardır.Kimi zaman tarayıcı uyumsuzluğu kimi zaman ise tarayıcı kaynaklı sorunlarla karşılaşmak mümkündür.Cufon temel olarak javascript ile çalıştığından dolayı bazı tarayıcılar tarafından farklı çözümlenmelere yol açabiliyor.Bu tarayıcılara örnek vermek gerekirse internet explorer güzel bir örnek olacaktır.

Internet explorer eski sürümünde en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan uzun süren font dönüşüm süresini daha kısa bir süreye indirmek için aşağıda verdiğimiz koddan önce cufon dosyalarını çağırınız.Bu kod ile komutun verildiği bölüme kadar dönüştürme işlemi yapılacaktır ve Cufon.now(); komutu ile dönüştürme işlemi son bulacaktır.

<script type=”text/javascript”> Cufon.now(); </script>

Daha sonra ise site içerisinde çalışması beklenen javascript dosyaları işlenmeye başlar.Bu dosyalara örnek olarak google Analystics verilebilir.Bu işlem sayesinde dönüştürme komutu en başta yapılmış olur ve işlem süresince diğer scriptlerin ağırlığından kurtularak gecikmeyi maksimum oranda azaltmış olursunuz.

Bazı durumlarda Cufon.now; kodu yeterli kalmamaktadır.Sebebi ise, çok fazla javascript kullanılan sitelerde Cufon scripti tarayıcı tarafından çağırıldığında site yanıt vermekte gecikiyor.Bu durumlarda yapmamız gereken ise, küçük bir css hilesidir.Dönüşüm esnasında .cufon-loading sınıfı aktif olduğu için stil dosyasının içerisine aşağıda verdiğimiz kodu ekleyiniz.Böylece gecikmeden kaynaklanan render edilemeyen metinlerle bir daha karşılaşmamış oluyorsunuz.

.cufon-loading {visibility: hidden;}

Cufón Kullanımı

Cufon js uygulamasını 3 adım olarak hazırlayp bitirecez.

  1. Öncelikle Cufon’un temelini oluşturan Javascript dosyasını (cufon-yui.js)  indiriniz ve uygulamanızı çalıştırmayı planladığınız yere yükleyin.
  2. Ardından kullanmak istediğiniz yazı tipini Windows/Fonts klasörü dışında bir klasöre yükleyin. Dosyanın seçilebilmesi için bu işlemin yapılması gerekiyor. Ardından şuradaki dönüştürücüye gidin ve yazı tipinizi bilgisayardan seçerek yükleyin. Dönüştürücü sayfasındaki gerekli işaretlemeleri/ayarları yaptıktan sonra işlemi başlatın. Dönüştürme işlemi bittiğinde size yazı tipinin ismini taşıyan bir Javascript dosyası verilecek (Ör. Myriad_Pro_400.font.js). Bu dosyayı da uygulama dizininize yükleyin.
  3. Son olarak uygulamanızın en üstünde aşağıdaki gibi bir kod ile yüklemiş olduğumuz iki Javascript dosyasını çağırın ve dönüştürülmesini istediğiniz seçiciyi belirleyerek koda yazın.







Sizin metniniz burada bulunacak.


Sizin metniniz burada bulunacak.

tarihinde yayınlandı 6 Yorum

PHP Online Sayaç Kodu

zerkaya.com tarzı PHP Online Sayaç Kodu

Php Sayaç Kodu

•Php ile hazırlanmış web sitenizde kullanabileceğiniz bir sayaç uygulamasıdır.
•Veri tabanı olarak mysql kullanılmaktadır. •Aynı anda online kullanıcı sayısı, toplam kullanıcı sayısı, ziyaretçi ip, dün ve bugüne ait toplam tekil ziyaretçi sayısını gösterir.
•Ayrıca veri tabanına yapılan ziyaretçi kayıtlarını phpmyadmin’e girmeden görmenize olanak tanır.
•Listelediğimiz kayıtların konumunu sorgular.
Nasıl kullanılır ?  
Sayaçımızın çalışması için
-sayac.php ve db_baglan.php’yi ana dizinimize atmalı ve ziyaretçilerinizin sayılmasını istediğiniz sayfalara
<? include(‘sayac.php’);?>
betiğini yazarak çekmelisiniz, şayet alt dizinlerde kullanılacaksa   include(‘./sayac.php’); normal klasör adlarını vererek ana dizinden çekebilirsiniz.
-‘img’ resim klasörünü temanızın klasörüne atın.
-sayac.css deki kodları temanızın css dosyasında en yukarıya kesip yapıştırın.

Mysql
db_baglan.php  deki veri tabanı ayarlarını yapmalı
sayac.sql yi veritabanına yüklemelisiniz

Dikkat!
substr fonksiyonunu kullandığınız farklı bir kod parçası varsa sorun çıkabilir.

Uyarı!
BİR SORUN ÇIKMASI HALİNDE  YORUM OLARAK YAZABİLİRSİNİZ….

——————————————–

tarihinde yayınlandı 9 Yorum

Resimli Rasgele Yazılar Kodu (WordPress 3’ü bir arada)

Merhaba Arkadaşlar…

WORDPRESS 3’Ü BİR ARADA
wordpress resimli benzer yazilar

Bu makalemde sizlere WordPress için çok aranılan bir kod olan Resimli Rasgele Yazılar kodunu anlatacağım. Aslında her gerekli kod için bunun da eklentileri var ama bazı wordpress kullanıcıları eklenti yerine kod kullanmayı tercih ediyor.

Bu kod sayesinde sadece ufak bir bir kod değişikliği ile Resimli Rastgele Yazılar, Resimli Son Yazılar ve herhangi bir kategoriden son yazıları veya rastgele yazıları çekebilirsiniz. İşte çok fonksiyonlu bu kodun adını ben “WordPress 3’ü bir arada” yada in english “wordpress 3 in 1” olarak belirledim.

Şimdi size kodları ve satır satır açıklamalarını yapacam.
[cc lang=”php”]

İlginizi Çekebilir…

[/cc]

    • 3-6 Satırları arasında ki kod sayesinde query ile Rasgele Yazıları çekmek için komut veriyoruz. orderby=rand&showposts=5kodu rasgele olarak 5 yazı çekmemizi sağlıyor. “5” çekilecek yazı sayısını “rand” yazıların rasgele çekilmesini sağlar.
      -Eğer “rand” yerine “comment_count” yazarsak en çok yorum yapılan yazıyı getirir.
      -Eğer “rand” yerine “new” yazarsak en son 5 makaleyi gösterir.
      -Eğer “orderby=rand&showposts=5” koduna birde “cat=10(’10’ kategori ‘id’ numarasını ifade eder.) kodunu eklersek cat=10&orderby=rand&showposts=5” o zaman kategori numarası ’10‘ olan kategorinin 5 tane makalesini rastgele görüntüler. İsterseniz “rand” yerine “new” yazıp bunu son  5 yazı yapabilirsiniz.
    • 7-11 Satırları arasındaki kod sayesinde makalenin resmini çekiyoruz. Resmin classs sınıfının adı “rasgele_image“. style.css dosyası içerisinde bu sınıfa değer vererek şekillendirebilirsiniz. array(50,80) resmin en ve boyunu belirler. Eğer makalenizde öne çıkarılmış resim yoksa, temanızın klasründe bulunan images dosyasından “resimyoksa.png” isimli resmi gösterir.
    • 13. Satırdaki kod sayesinde ‘20‘ karekterlik yazı başlığını çekiyoruz. 20 sayısını değiştirerek başlık uzunluğunda değişiklik yapabilirsiniz.
    • 14. Satırdaki kod yazı içeriğinin özetini göstermektedir. Özetin uzunluğu 10 kelime olarak belirtilmiştir. Değişiklik yapabilirsiniz.

Eğer temanızda jquary desteklenmiyorsa bu script çalışmaz. O zaman alttaki kodu header.php sayfanızın içerisine </head> tagında önce yapıştırın.

[cc lang=”php”]
[/cc]

Karşılaşacağınız sorunları yorum olarak bırakın. Hepsi bu kadar…