Gözler göz çukuru denen iki kemik yuva içine yerleşmiş olup arkalarından çıkan göz siniri ile beyne bağlıdır. Görme ışık sayesinde o-lur, ışınlar gözün önündeki camsı kısımdan ve gözbebeğinden geçerek göz merceğine gelir. Göz merceği bakılan cismin uzaklığına göre ayarlanır ve ışınların göz dibindeki hassas tabaka (retina) üzerine düşmesi sağlanır.
Asıl görmeyi yapan retinanın “”sarı leke“” denen ufak bir kısmıdır. Yazıların okunabilmesi ve cisimlerin net görünebilmesi ancak ışınların buraya düşmesiyle mümkün olur. Sarı leke tahribe uğrarsa, o online casino kimse baktığı yeri göremez. Bunlara “”bakar kör“” denir. Küçük çocuklarda görme hissi tam olarak 2-3 yaşına kadar gelişir. Bunun için her 3 yaşına gelmiş çocuğa göz muayenesi yaptırmalıdır. Görme kusuru varsa hemen düzeltilebilir. Üstünde durulmazsa bu kusur ilerler ve sonradan düzeltilmesi imkansızlaşır.
Göz İltihabı ve Tedavisi :
Birçok ateşli hastalıklar (Kızıl, kızamık, zatürre, grip v.s.) sırasında göz iltihaplanabilir. Ayrıca sağlam kimselerde kendi kendine de otur. Gözde kaşıntı, yanma, batma, sulanma ve kızartı yapar. Bünyesinde alerji olan bazı kimselerde bahar mevsiminde bir çeşit göz iltihabı olur ki, buna “”saman nezlesi“” denir. Bunun sebebi mikrop değildir. Bazı çiçeklerin tozlarından olur. Çocuklarda görülen tehlikeli bir göz iltihabı da çiçek aşısının göze bulaşmasıdır. Bundan korunmak için aşının üstü hafifçe örtülmeli ve çocuğun etleri
eldivene alınmalıdır. Bütün göz iltihaplarında bir göz hekimine muayene olmalı ve onun vereceği ilâçları kullanmalıdır.