WordPress sunduğu bir çok yardımcı eklenti ile sitenizin gelişimine destek oluyor. Ancak sunduğu eklentilerin sayısını düşününce, hepsini kullanmanıza olanak olmadığından En iyi wordpress eklentilerinden oluşan derlememize göz atarak sizin için yararlı olacağını düşündüklerinizi sitenize yükleyebilirsiniz.
1. All İn One Seo Eklentisi : En iyi wordpress eklentilerinin ilki olan bu eklentiyi yüklediğinizde, sitenizin arama motorlarında nasıl görülmesi gerektiğini ayarlayabiliyor ve sitenizin en güçlü özelliğini ön plana çıkarabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz içeriklerin anahtar kelimelerinden farklı olarak, sitenizi tanımlayan anahtar kelimeleri de belirleyebilmeniz; bu anahtar kelimelerin arama motorlarında aratıldığında sitenizin ön plana çıkmasını ve ziyaretçilerinizin, aradıkları konularla ilgili hazırladığınız içeriklerle ilgilenirken, sitenizde uzun süre kalmasını sağlar. İnceleyiniz…
2. Akismet Eklentisi : Spam mesajlarla boşa vakit harcamanızı engelleyen ve bu mesajları toplu olarak silmenize izin veren, wordpress uygulamasıdır. Spam olarak belirtilen ve çoğu reklam amaçlı linkler içeren mesajlardan başınızı kaldıramıyorsanız, uygulamayı yüklemeniz yararınıza olacaktır. İnceleyiniz…
3. Google XML Sitemaps : Site haritası oluşturma olarak adlandırabileceğimiz bu uygulama sayesinde, siteniz hakkında bilgiyi, seçeceğiniz arama motorlarına kendiniz vermiş olursunuz. Google gibi arama motorları, bilgi edinebilmek için belli aralıklarla, siz farkına bile varmadan sitenizi gezinirler. Site haritası, bu gezintiye sistemsel olarak yön verilmesi, sitenizin güncellemelerini yeni içeriklerini arama motorlarına bildirilmesi görevlerini görür. İnceleyiniz…
4. Contact Form 7 : Ziyaretçilerinizden aldığınız geri bildirimler sitenizi daha iyi hale getirebilmenin en iyi yoludur. Ziyaretçilerinizin size mesaj gönderebilmesini istiyorsanız, en iyi wordpress eklentilerinden biri olan iletişim formu eklentisini sitenize yüklemeniz gerekir. Böylece ziyaretçilerinizin size daha rahat ulaşabilmesi için bir köprü kurmuş olursunuz. İnceleyiniz…
5. NextGen Galeri Eklentisi : Sitenize ait resim galerisi oluşturmak için yararlanabileceğiniz wordpress eklentisidir. Bu galeri ile içeriklerinizi destekleyebilecek resimleri paylaşabileceğiniz gibi, yaptığınız etkinliklerin de fotograflarını paylaşarak ziyaretçilerinizle aranızda yeni bir bağ oluşmasını sağlayabilirsiniz. İnceleyiniz…
6. WP Super Cache Eklentisi : Wp cache eklentisinin bir üst sürümü olarak da görebileceğimiz super cache eklentisi, sitenizin hızını arttırmak için ön bellekleme yapmanızı sağlar. Eklentinin en iyi özelliği, ön belleklemeyi ne tür ziyaretçilere karşı kullanacağınızı sizin belirlemenize izin vermesidir. Eklenti içerisinde yapacağınız ayarlar ile, hazırlanan ön belleğin dilerseniz üye olmayan ziyaretçileriniz, dilerseniz de üyeleriniz olan sürekli kullanıcılarınız için sunulmasını sağlayabilirsiniz. İnceleyiniz…
7. Google Analytics For WordPress : Sizin için çalışmasına izin vermeniz gereken en iyi wordpress eklentilerinden birisi olan bu eklentiyi sitenize yüklediğinizde, size ziyaretçi trafiğiniz hakkında bilgi edinebilmeniz için raporlama sunuyor. Sunduğu raporlarda ziyaretçi sayınız, ziyaretçilerin sitenizde kalış süreleri, en çok ziyaretçi alan içerikleriniz gibi bir çok veriye ulaşabilir ve sitenizi bu veriler ışığında yapılandırabilirsiniz. İnceleyiniz…
8. WPtouch Eklentisi :Günümüzde pek çok kişinin, internete cep telefonu aracılığıyla girdiğini düşünürsek, sitenizi bu gerçeği görerek yapılandırmanız sizi diğer sitelere karşı öne geçirmiş olur. Wptouch eklentisi, sitenizin mobil uyumlu olmasını ve içeriklerinizin akıllı telefonlardan da rahatça takip edilebilmesini sağlar. İnceleyiniz…
9. WordPress Importer : Yeni bir site açmanız gerektiğinde, eski sitenizde bulunan içeriklerinizi de yeni sitenize taşımak için kullanabileceğiniz eklentidir. Importer eklentisi ile sitenize dahil olan içerikleri, resimleri hatta yorumları bile yedeklenerek istediğiniz farklı bir uzantıya rahatlıkla taşıyabilirsiniz. İnceleyiniz…
10. Jetpack by WordPress.com Eklentisi : En iyi wordpress eklentilerinden biri olduğu şüphesiz olan jatpack eklentisi, bir çok uygulamaya tek bir eklenti yükleyerek sahip olmanızı sağlıyor. Eklentiyi yüklediğiniz takdirde sitenizin istatiklerini alabilir, farklı sitelerden gördüğünüz videoların uzantılarını kullanarak sitenizde de görülmesini sağlayabilir, birçok sosyal paylaşım butonunu sitenize ekleyebilir ve twitter ile siteniz arasında bağ oluşturarak twitlerinizin sitenizde de görülmesini sağlayabilirsiniz. İnceleyiniz…
11. Fast and Secure Contact Form Eklentisi : WordPress için hazırlanmış iletişim formu eklentilerinden birisidir. Bu eklentinin, diğer iletişim formu eklentilerinden farkı; form üzerinde istediğiniz soruların görülmesini sağlayabiliyorken, form aracılığıyla size iletilen mesajlardan spam olanları ayrılıyor olmasıdır. İnceleyiniz…
12. WP PageNavi Eklentisi : Site içeriklerinizi oluşturmak için yazdığınız bir yığın yazının sizin için düzenli bir hal almasını, belli bir sırayı takip etmesini istiyorsanız yararlanabileceğiniz, sayfalama yapma eklentisidir. Bu eklenti, yapacağınız ayarlarla yazılarınıza sayfa numarası vermenize olanak tanır. İnceleyiniz…
13. WordPress SEO by Yoast : En iyi wordpress eklentileri arasına girmiş birçok özelliği barındıran seo eklentilerinden biridir. Yoast eklentisi ile sosyal paylaşım sitelerinin simgelerini sitenize yerleştirebilir, analizler yapabilir ve hepsinden önemlisi de site haritası oluşturarak arama motorlarına yön verevbilirsiniz. İnceleyiniz…
14. Share Buttons by AddToAny (Sosyal Paylaşım Butonu) Eklentisi : Sitenize sosyal ağ imgeleri eklemek istiyorsanız ve hala hangi eklentiyi kullanacağınıza karar veremediyseniz, add toany eklentisini de gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bu eklenti ile paylaş butonları yanında, facebook’un beğen sekmesini de kullanabilirsiniz. İnceleyiniz…
15. WordPress e -Ticaret Eklentisi : Blogunuzu yada sitenizi ticaret amaçlı kullanmak istiyorsanız commerce eklentisi iyi bir e-ticaret sitesi oluşturmanız için yardımcı olacak wordpress eklentisidir. İnceleyiniz…
16. WordPress Google Analytics : Emeğinizi harcadığınız sitenin günden güne nasıl geliştiğini, ziyaretçi sayısındaki artışı, hangi içeriklerinizin daha çok ilgi çektiğini görmek istiyorsanız, en iyi wordpress eklentileri arasına girmeyi başarmış olan analiz eklentisini kullanabilirsiniz. İnceleyiniz…
17. WordPress Benzer Yazılar Eklentisi : Siteniz içerisinde aynı konuya ait farklı içerikler mevcut olabilir. Benzer yazılar eklentisi sayesinde, sitenize çektiğiniz ziyaretçilerinizin, sitenizde uzun süre kalmalarını ve diğer içeriklerinizi görerek sitenizin daimi üyesi olmalarını sağlayabilirsiniz. İnceleyiniz…
18. WordPress Zengin Yazı Editörü : Yazılarınızı word ekranında yazarken; dilediğiniz ayarları yapabiliyor, içeriklerinizi istediğiniz doğrultuda şekillendirebiliyor ve tablolar ekleyebiliyorsunuz. Bu rahatlığı wordpress metin kutusunda da yaşayabilmek için içerik editörü eklentisini yüklemeniz yeterli olacaktır. İnceleyiniz…
19. WordPress Sosyal Medya Eklentisi : Yazdığınız makaleler, hazırladığınız içerikler sadece sitenizin bir parçası olmakla kalmasın, seçeceğiniz sosyal paylaşım platformlarında da paylaşılabilsin istiyorsanız, sosyal paylaşım butonları ekleyebileceğiniz en iyi wordpress eklentilerinden birisi sociabledir. İnceleyiniz…
20. WordPress Captcha : Contact form 7 ile kullanılabilen bu eklenti, iletişim formunuzun altına, size mesaj atmak isteyenlerin kullanması gereken bir doğrulama kutucuğu ekliyor. Eklenen bu kutucuk sayesinde gelen mesajların spam olup olmadıklarını rahatlıkla öğrenebilir böylelikle zararlı mesajlardan uzak durabilirsiniz. İnceleyiniz…
21. WordPress Google Translate : Bu eklentiyi en iyi wordpress eklentileri arasına alan özelliği sitenize dil seçenekleri ekleyip, yabancı ziyaretçilerinizin de sitenizden verim alabilmesini sağlamasıdır. Bir çok dil seçeneklerinden dilediğinizi seçebilme imkanı tanıyan eklenti ziyaretçi kitlenizi genişletecektir. İnceleyiniz…
22. WordPress Twitter Eklentisi : Eklentiyi yüklediğinizde twitter hesabınızla siteniz arasında bir köprü oluşturmuş olacaksınız. Bu köprü site içeriklerinizin otomatik olarak twitter hesabınızda da yayınlanmasını sağlayacaktır. İnceleyiniz…
23. WordPress Kırık Link Eklentisi : Hazırladığınız içerikler çoğaldıkca, içeriklere ek olarak verdiğiniz linklerin güncelliğini takip etmeniz zorlaşacaktır. Eklentinin bunu sizin için yapmasına izin vererek, kullanılmayan linkleri size raporlamasını sağlayabilirsiniz. İnceleyiniz…
24. WordPress Paylaş Eklentisi : Sosyal paylaşım butonlarını sitenize katabileceğiniz bir başka eklenti de AddThis eklentisidir. Sitenize ekleyebileceğiniz sosyal paylaşım butonları, ziyaretçilerinizin sosyalliğinden yararlanabilmenize olanak tanır. İnceleyiniz…
25. w3 Total Cache : En iyi wordpress eklentileri, sitenizi daha iyi bir yapıya taşıyabilecek olanlardır. Bunlardan biri de önbellek hazırlayarak sitenizin üzerindeki yükü azaltan, total cache eklentisidir. Önbellekleme çalışması sayesinde, siteniz daha hızlı açılacaktır. İnceleyiniz…
26. WordPress BuddyPress : Kendi sosyal ağınızı oluşturabileceğiniz eklentidir. Facebook tarzı bir sosyal paylaşım platformunuzun olmasını istiyorsan bu eklenti size yardımcı olacaktır. İnceleyiniz…
27. WordPress Veritabanı Yedek Alma : İçerik hazırlamak emek işidir. Hazırladığınız içerikleri yedeklemeniz, sitenizin başına gelebilecek olumsuz bir durumda sizi kurtaracaktır. Bu eklenti ile arka planda bir yedekleme uygulamasına sahip olacaksınız. İnceleyiniz…
28. WordPress Youtube Eklentisi : Youtube ve diğer sosyal ağlarda görüp beğendiğiniz videoları sitenizde paylaşmanızı mümkün kılan eklentidir. İnceleyiniz…
29. Redirection Eklentisi :Sitenizde farklı nedenlerle verdiğiniz birçok bağlantıyı inceleyip, aralarında cevap vermeyen bozup bağlantılar varsa, onları onarmanıza yardımcı olmaktadır. İnceleyiniz…
30. WordPress Anket Eklentisi : Ziyaretçilerinizin nabzını tutacak anketler hazırlamak istiyorsanız, bu eklenti sunduğu özelliklerle size yetecektir. İnceleyiniz…
Yukarıda sıralanmış 30 adet En İyi WordPress Eklentilerini “WordPress Eklentileri” kategorisinden inceleyebilir veya indirebilirsiniz…
Teşekkürler çok işime yaradı.