DÜNYA ÇAPINDA ANCAK 5 BİLGİSAYARLIK BİR PAZAR PAYI VAR!
Bu sözleri 1943 söyleyen, TIME’ın kapağına geçecek kadar önemli biri olan IBM başkanı Thomas J Watson. Henüz bilgisayar üretimine başlamamış olan IBM bu konuda pazar araştırması yapıyordu ve o dönemde IBM‘in başkanı olan Thomas J. Watson, bilgisayarların gelecek vaat eden bir iş alanı olmadığını düşündüğünü bu şekilde dile getirmişti.
IBM başkanı aslında haklı sayılırdı çünkü o dönemde oda büyüklüğündeki bilgisayarları sadece ABD ordusu gibi dev kurumlar kullanıyordu ve zaten 2. Dünya Savaşı içinde olan dünyada bu bilgisayarları satabilecekleri en fazla dört beş müşteri çıkacaktı. IBM, bu sözlerden on yıl sonra ilk. bilgisayarını üretti. .
LİMİTLERE ULAŞTIK!
“Öyle görünüyor ki bilgisayar teknolojisiyle mümkün olanın limitlerine ulaştık.” Bu sözleri 1949 yılında sarf eden ve alanında ki en önemli matematik ve fizikçilerden birisi olan John von Neumann‘ın onuruna pul bile basılmıştı.
Dünyayı ve geleceği şekillendiren en önemli insanlardan biri gibi görünüyordu ve onu tanımlamak için ı940’ların Steve Jobs‘u tanımlamasını yapmak da yanlış olmayacaktır. Ancak Neumann, hatasında ısrarcı olmadı ve gelişen bilgisayar teknolojisi için çalışmaya devam etti. Bu sözleri söyledikten birkaç yıl sonra labirentte yolunu bulabilen elektromekanik bir fare yaparak yapay zekanın temellerini attı.
640 KB HERKESE YETER!
Microsoft’un kurucusu Bill Gates‘in bu ünlü sözü, sonradan çok tepki topladı. Bill Gates, DOS işletim sistemini yapılandırırken, dünyadaki en gelişmiş kişisel bilgisayarın en fazla 640 KB(1 MB bile değil) belleğe sahip olacağını ve çok uzun yıllar boyunca bunun değişmeyeceğini düşünüyordu. Fakat, birkaç yıl içinde bilgisayarlar çok gelişti ancak DOS işletim sistemi (Windows’un atası) bilgisayarlardaki mega byte’larca belleği yok sayarak belleklerin sadece 640 KB’1ile çalışır halde kaldı.
Bu durum pek çok uygulamanın sorun yaşamasına neden olduğu için teknoloji dünyası 640 KB’ın üzerindeki bellek boyutu için “Yüksek Bellek” isimli bir uygulama icat etmek zorunda kaldı ve bilgisayarlar ancak bu şekilde daha gelişmiş uygulamaları çalıştırmaya başladılar.
You tube, Twitter, and face book will soon join together and make the ultimate time waisting website. Called ” You twit face.”