SEO pozisyonlarını kullanarak web sitenizin organik trafiğini yükseltmek için bazı işlemler yapmak gerekiyor. Eğer kullandığınız sistem WordPress ise o zaman bu yazı dizisini kesinlikle okuyun…
WordPress alt yapısını kullanan arkadaşların en genel sorunları sistemin WordPress Eklentileri yüzünden giderek yavaşlamasıdır. Bu gayet normal işleyen bir durumdur, çünkü WordPress, kullanıcılara kolaylık sağlamak amacı ile yönetim panelini özelliklerle doldurmuş. Webmaster arkadaşlar bilirler ki bir sitede yönetim panelinin oluşturulması beraberinde bir sürü kodlama ve işlem sorgulama detayları gibi döngüleri getirir. Bu da doğal olarak site çalışırken bir sürü işlem yapmasına ve bu yüzden yavaşlamasına sebep olur.
WordPress Eklentilerinin ve gereksiz kodlamaların veya kodlama hatalarının zaman içerisinde veritabanında bıraktığı atıksal içerikler WordPress sisteminde zamanla yavaşlamasına neden olacaktır. Siteye yapılan ziyaretler zaman içerisinde oluşan yavaşlama yüzünden düşecektir. Çünkü sayfaya gelen ziyaretçi sayfanın açılmasını beklemeyip en kısa zamanda sayfadan ayrılacaktır.
Ama WordPress Hızlandırma ile ilgili yazdığım bu makale serisini okuyarak gerekli önlemleri alabilir ve daha hızlı ve yüksek performansa sahip bir site ile daha çok ziyaretçi edinebilir ve arama motorlarında ön sıralara çıkabilirsiniz.
WordPress sistemi ilk yüklendiğinde saf haldedir ve idare eder bir performansla çalışır. Gün geçtikçe yapılan kodlama değişiklikleri, veri tabanı içerikleri ve yüklenen eklentilerin oluşturduğu yükler altında ezilmeye başlar, nihayetinde sistem yavaşlar. Olay gelip buralara kadar dayandıysa yapılacak bir şey kalmıştır geriye. O da sisteminizi optimize ederek verimini yükseltmek. Tabi bunun yanında her şeyden vazgeçip sisteminizi yeniden kurmak gibi bir seçeneğinizde var ama bunu bu işe gönül veren hiç bir webmaster istemez sanırım.
Bu işe WordPress sisteminin daha iyi çalışması için bir optimizasyon hareketi ile başlamak gerek. Bu işi bilinçli bir şekilde ve tamamen kurallara bağlı kalarak yapmak çok önemli bir unsurdur. İşte bunun için sistemli, bir programa bağlı olarak optimizasyon aşamasına başlamak gerekir. Sağdan soldan duyumlar ile değil tamamen profesyoneller tarafından hazırlanmış analiz işlemlerinden yararlanarak hazırlanmış WordPress Hızlandırma makalelerinden faydalanabilirsiniz.
WordPresss Hızlandıra Yazı Dizisi çerçevesinde aşağıdaki başlıkları ele alacağım. Her birini ayrı bir makale olarak ele alıp değerlendirip kafanızda soru işareti bırakmamak için elimden geleni yapacağım. Anlatacağım her konu için aşağıdaki başlıklara link vererek yönlendirme yapacağım.
Bu aşamada sormak istediklerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.
- Yedek alma İşlemi ve Gereksiz İçerikler
- WordPress Güvenlik
- Veritabanı Optimizasyonu
- Tema Optimizasyonu
- Tema Optimizasyonu 2
- Kod Sıkıştırma
- Eklenti Optimizasyonu
- Resim Optimizasyonu
- Sorguları Azaltmak
- Önbellek (cache) Kullanımı
- İçerik Dağıtım Ağları
- Web Standartları
Hazırlamış olduğum WordPress Hızlandırma makale dizisinde anlatılan konular WordPress, Google, Yahoo, SeoMoz, Wikipedia, W3C, Web Page Test, gibi sitelerin Site Analiz araçlarından faydalanılarak hazırlanmıştır.
Makalelerde anlatılan aşamaların, uygulanmasından önce site yedeğinin alınması şiddetle tavsiye edilir.
Süper ötesi bir makale olmuş. SEO eklentisi hakkında bilgi arıyorumdum ama blogun hızıyla alakalıda sorunlar vardı. Bilgiler doyurucu bilgiyle dolmuş makale, boş laf söylenmemiş. Elinize sağlık. Bir Bloglarda kullanılan En iyi SEO eklentileri hakkında bi makale yazsanız, aradım ama burada pek bir şey bulamadım. Bu sorunumuzu makaledeki bilgilerden faydalanarak hallettik.Tekrar teşekkürler.
Rica ederiz…