Sindirim sistemi ağız, yutak, yemek borusu, mide, bağırsak ve karaciğerin bütününe verilen isimdir. İnsanın yürümesi, düşünmesi, çalışması v.s. gibi bütün işlemleri için gerekli enerjiyi veren besinler sindirim sistemi yoluyla alınır. İnsan vücudunu bir makineye benzetirsek, bu makinenin işlemesi için gerekli yakıtı sağlayan sindirim sistemidir.
Besinlerin parçalanması ve ıslatılarak yumuşaması ağızda yapılır. Dişler, ağız ve çene kasları, dit, tükrük bu görevi yerine getirir. Mide kasları çok kuvvetlidir, enine, boyuna ve halka şeklinde kasılmalarla besinleri boza kıvamında bîr subye haline getirir. Mide ayrıca tuz asidi ve pepsin salgılar. Bunlar etlerin ille sindirimini yapar ve aynı zamanda vücuttaki yabancı mikropları öldürür. Besinler mideden ince bağırsağa geçer, burada salgılanan ‘’enzim’’ denen maddelerle gözle görülmeyecek kadar ufak parçalara ayrılırlar ve bağırsak tarafından emilerek kana karışırlar, Karaciğer ve pankreas bezleri yağların sindirimi için gerekli maddeleri salgılarlar. Emilen besinlerin posaları kalın bağırsağa geçer ve dışkı halinde dışarı atılır.
Besinler içinde su, sulu maddeler ve şekerli besinler en kolay ve çabuk sindirilir. Etlerin sindirimi biraz daha uzun sürer. En zor sindirilen besinler yağlardır.Bağırsaklarda vücut için faydalı birçok bakteri (mikrop) yapar. Bunlar aralarına zararlı mikropları sokmadıkları gibi, vücuda yararlı birçok vitamini de oluştururlar. Ağızdan gelişigüzel alınacak bazı ilaçların, örneğin antibiyotiklerin, bu bakterileri öldürerek vücuda zararlı mikropların üremesine yol açabileceğini unutmamak gerekir.
this money it can save on this buying hiatus heading a good amount of before you continue this recently pleasing regular activity one more time need to have of sense of guilt,